Author Topic: TFTP Boot  (Read 2528 times)

dboxtester

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
TFTP Boot
« on: March 27, 2011, 08:08:54 am »

Hallo,

 

ich habe aus Dummheit auf meiner Linkstation Quad 4 TB eine falsche Firmware installiert. Jetzt startet sie laufend neu. Deshalb wollte ich per TFTP booten. Leider finde ich nicht die richtige Datei für meine Linkstation. Kannmir hier jemand helfen?

 

Die genaue Bezeichnung ist:  LS-QV4.0TL/R5

 

Vielen Dank im voraus.

 

Jens


davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5929
Re: TFTP Boot
« Reply #1 on: March 27, 2011, 03:09:54 pm »

This is an English language support forum only, contact German support.

PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

dboxtester

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: TFTP Boot
« Reply #2 on: March 28, 2011, 11:22:20 am »

hello,

 

thanks for your replay, my english is very poor....

 

I search for the TFTP boot image for my linkstation. I have found this ftp://24.153.165.234/mnt/array1/share/nas-recovery/TFTP%20Boot%20Recovery%20LS-QTL%201.04.exe the linkstation is booting from this. The linkstation wars not found from NAS navigator and the power LED is flashing after boot.

Is this the right TFTP boot image?

 

LinkStation Pro™ Quad - LS-QVL/R5
 

thanks and sorry for my poor english

 

jens


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: TFTP Boot
« Reply #3 on: March 28, 2011, 03:52:58 pm »

Your unit does not have a TFTP boot image. I do not think that one will be made for any of the newer units. 


dboxtester

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: TFTP Boot
« Reply #4 on: March 29, 2011, 10:14:11 am »

Hello,

 

thanks for the answer.

 

Is there another way to rescue the device?

 

Jens


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: TFTP Boot
« Reply #5 on: March 29, 2011, 11:01:14 am »

What were the symptoms of the problem? 


dboxtester

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: TFTP Boot
« Reply #6 on: March 29, 2011, 11:38:16 am »

Hello,

 

I have flashed a wrong Firmware. The Disks are all empty, no firmware more.

The Device say Error E6. The NAS Navigator find no device.

I can not flash a new firmware.

 

Jens


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: TFTP Boot
« Reply #7 on: March 29, 2011, 11:48:54 am »

You will have to wait until we release a TFTP boot option for this unit. It is being worked on. 


dboxtester

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: TFTP Boot
« Reply #8 on: March 29, 2011, 12:14:31 pm »

oh, that would be great
that would be my rescue!

 

Thank you


dboxtester

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: TFTP Boot
« Reply #9 on: April 01, 2011, 12:42:33 pm »

Hi,

 

any news for TFTP boot image?

 

thanks Jens


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: TFTP Boot
« Reply #10 on: April 01, 2011, 04:00:22 pm »

Still not yet. It might take some time to make them. 


dboxtester

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: TFTP Boot
« Reply #11 on: April 02, 2011, 04:53:46 am »

Hi,

 

my LS is working again.

I have expand initrd.buffalo and uImage-lsp.5.x.buffalo from original firmware, renamed uImage-lsp.5.x.buffalo to uImage.buffalo and copy to tftp root.

The LS boot correct and i can flash new firmware.

 

Thanks Jens