Author Topic: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week  (Read 1493 times)

uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« on: March 09, 2011, 03:54:28 am »

Hi, I am very dissapointed with this Buffalo Device :(  I have installed latest Firmware right after first switch on.

 

  • First of all, web interface is terribly slow doesn't matter which browser I use on my Win7 Laptop.
  • Second and main one - device is lost for network connections 2-3 times a week, so I have to reboot it unplugging from power. When LinkStation can not be accessible I can hear a constant HDD high speed rotation sound. No signals are displayed by LED.
  • Third - Video folder under Shares is not accessible over Media Servier - I can see all folders except this main one when access LS-CH media server with different devices trying to play video
  • LS-CH is not always accessible within network by media player (WD Live) - sometimes you have to refresh the list several times

 

LinkStation is connected to Thompson ADSL router I've received from my provider. I didn't change anything in connection preferences from any device

Please help


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #1 on: March 10, 2011, 08:43:31 am »

I would reflash the firmware. It could have been a bad flash. Second, is the video folder inside the folder that is selected in the media server options? I also think that the network issues could be the firmware. Is the switch on tha back set to on or auto? It should be on on if you want the unit to be on all the time. 


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #2 on: March 10, 2011, 08:48:08 am »

Hi, thanks for reply

Yes, the swich is always set to "ON". Video folder is inside Media Server folder together with all others.

I've changed IP address allocation from router to Static from DHCP -  - have no access to device since early morning.

How I can re-flash the device? Can you give a link to some manual?

 MM

 


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #3 on: March 10, 2011, 08:51:32 am »

You can follow FAQ 2 of 5. You just need to follow the part where it shows you how to get into the debug settings and then Choose do not check version and force update. Here is the link to your manual.

 

http://buffalotech.com/support/getfile/LS-XHL-CHL_Manual_web.pdf


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #4 on: March 10, 2011, 02:45:37 pm »

Short question before I start - are there any plans to release new Firmware in the nearest future? Maybe I will just wait?


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #5 on: March 10, 2011, 02:51:33 pm »

Yes actually. We are Quality testing a new version of firmware. Once that process is complete the firmware will be released on our website in the downloads section. 


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #6 on: March 11, 2011, 12:46:19 am »

Great, then I will wait for it. PLease add to you test cases mine.


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #7 on: March 11, 2011, 02:52:07 pm »

BTW I just have re-flashed NAS to 1.37 - seems OK so far - will chck stability but Web interface is much better now


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #8 on: March 12, 2011, 01:40:41 pm »

Do not close the thread - re-flashing didn't help at all :( Less then 1 day uptime. I have switched off allservices except bit-torrent this time and there were no problems so far. I think I have localized  possible problem - Link Station was lost for connections within network after I switched off media player (WD live) with paused movie opened from LS share. Could be a reason?

MM


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #9 on: March 12, 2011, 01:50:11 pm »

Yes it could be. The same thing happens when you pause a movie on the PS3 and turn off the ps3. 


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #10 on: March 13, 2011, 07:08:17 am »

Aha. Would it be fixed?


sethz

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 252
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #11 on: March 13, 2011, 09:15:39 am »

I do not know for sure at this time, but I will note this case and pass it on, just in case.


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #12 on: March 15, 2011, 09:22:38 am »

Are there any ideas how I can fix the devise - I still loose it each second day even not playing any files from it 

So far worst device ever bought :smileymad:


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #13 on: March 15, 2011, 10:47:30 am »

How it could be fixed would be to not pause the movie and turn off the system. Just stop the play back when your done and then turn off the sysytem. 


uahero

  • Calf
  • *
  • Posts: 14
Re: LS-CH1.0TL FW1.37 needs to be restarted 2-3 times a week
« Reply #14 on: March 16, 2011, 05:26:34 am »

Now I do not run or play anything from LS device - only BitTorrent working. And it crashes once per day approximately.

So lame