Author Topic: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)  (Read 51706 times)

saulposel

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #15 on: July 20, 2011, 10:45:20 am »

Same issue here, as I assume other people will have now that Lion has been publically launched.

 

Fingers crossed Buffalo can get a solution out quickly, as this kills my ability to backup (the only reason I bought the linkstation pro).

 

This link (Buffalo Tech Asia) suggests they are looking at a solution:

http://www.buffalo-asia.com/support/macosxlion/index.html?


macplanet

  • Calf
  • *
  • Posts: 5
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #16 on: July 20, 2011, 11:07:13 am »

 


saulposel wrote:This link (Buffalo Tech Asia) suggests they are looking at a solution:

http://www.buffalo-asia.com/support/macosxlion/index.html?


Thanks for this info.

It's a shame that Buffalo not even comments properly here on such an important issue.

 

Regards,

Matthias


fabyon

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #17 on: July 20, 2011, 12:02:16 pm »

Not impressed by Buffalo about this, and I'm glad I didn't do a clean install otherwise I would have had no ways of getting all my TM backup... I bought their NAS from a catalogue so I guess a return with a statutory right claim that their product is not of merchantable quality as it's not fit for purpose should do the trick (it should work with updated OS otherwise what's the point...).

 

The fact that someone posted back in March about this issue and they've sat on it all this time it's ludicrous and shows that their customer service doesn't care one bit about the flood of complaints. I won't be buying external HD ( I have two) nor NAS (hopefully I shall get a refund for mine) in the near future.

 

 


SitoCH

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #18 on: July 20, 2011, 12:15:01 pm »

Same problem here, is it possible to have an ETA?


rtaylor318

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #19 on: July 20, 2011, 12:35:23 pm »

I had a dialog with them a couple of weeks ago and this is all I was able to get:

 

Buffalo Technology Helpdesk,?

 

Customer Reference Number: 130407

Dear Richard,

Thank you for contacting the Buffalo Helpdesk regarding your unit.

We don't really have a timeline when its going to be supported, this is all down to the dev team in Japan testing it out and if there was little issue could maybe take weeks then, if more complicated issue then could take months. I am afraid I can't give you a rough estimate. 

If you require any further support please let us know.

Regards,

Mahmoud


saulposel

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #20 on: July 20, 2011, 12:38:32 pm »

This breaks support for time machine, which is quite a big selling point for their Linkstations, so hopefully they will do whatever they can to address it.

 

The fact that people have signed up to the forum just to comment on this issue shows that it's going to be a major compatibility & PR issue for Buffalo.

 

Hopefully they start a more up to date dialogue in response to this thread.

 

Buffalo, the ball is in your court now...


PRPechek

  • Calf
  • *
  • Posts: 44
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #21 on: July 20, 2011, 04:08:27 pm »

Guys,

 

As you know, the entire authentication system for AFP (which Time Machine uses) changed in Lion. It now uses DHX2, and this affects everyone. Software can be updated for new authentication standard, and Buffalo is in beta testing of this new method with a priority to release it. However, we've seen the authentication time take a lot longer than usual with DHX2 so we're optimizing that.

 

I am trying to find out an ETA on an update and as soon as I know, I will update this thread.

 

Regards,

 

Jay Pechek

Public Relations Manager

Buffalo Technology

_________________________________

Office 512.349.1333 | 

11100 Metric Blvd Ste. 750 | Austin, TX 78758

jayp@buffalotech.com

www.buffalotech.com

_________________________________

Follow us, and join the discussion!

facebook.com/buffalotech

twitter.com/buffalotech 

forums.buffalotech.com


ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #22 on: July 20, 2011, 04:13:56 pm »

PRPechek wrote:

Guys,

 

As you know, the entire authentication system for AFP (which Time Machine uses) changed in Lion. It now uses DHX2, and this affects everyone. Software can be updated for new authentication standard, and Buffalo is in beta testing of this new method with a priority to release it. However, we've seen the authentication time take a lot longer than usual with DHX2 so we're optimizing that.

 

I am trying to find out an ETA on an update and as soon as I know, I will update this thread.

 

Regards,

 

Jay Pechek

Public Relations Manager

Buffalo Technology

 

 

Thanks Jay!!


saulposel

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #23 on: July 20, 2011, 04:24:41 pm »

Jay, that sounds very hopeful. An ETA would be great.

 

Do you need beta testers at any stage?


PRPechek

  • Calf
  • *
  • Posts: 44
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #24 on: July 20, 2011, 04:35:52 pm »

Unforunately, my job role has more to do with social media and the press and less with testing or development of our firmware and products. However,  I will pass on to our engineering teams the willingness of our forum to do beta testing!

 


Regards,

 

Jay Pechek

Public Relations Manager

Buffalo Technology

_________________________________

Office 512.349.1333 | 

11100 Metric Blvd Ste. 750 | Austin, TX 78758

jayp@buffalotech.com

www.buffalotech.com

_________________________________

Follow us, and join the discussion!

facebook.com/buffalotech

twitter.com/buffalotech 

forums.buffalotech.com?


fabyon

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #25 on: July 20, 2011, 04:37:29 pm »

Thanks Jay, but you have to admit that since someone posted this 'hiccup' back in March, it shows that your company you represent doesn't seem to show any sense of urgency. The idea of running Beta testing is for techies to sort issues etc before the OS was released. Had this problem only being apparent today then I would totally understand. Anyway hopefully a software/firmware update should patch this. I have until mid-august to return my NAS so will wait until then.

 

 

I found this searching through google : http://www.alexanderwilde.com/2011/04/os-x-lion-connection-error-with-afp-and-workaround/?

 

It might help some peeps in the meantime, apparently it doesn't work with Time Machine but at least you can access your stuff if you backed up manually other folders or files.

 

 


kris061

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #26 on: July 20, 2011, 04:40:05 pm »

Hello Jay,

 

Is there going to be a solution for all Buffalo ?products??

 

I have a Linkstation Pro Duo LS-WTGL/R1?.

 

 

 


saulposel

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #27 on: July 20, 2011, 04:42:02 pm »

That fix doesn't do anything for Time Machine according to the comments, just for protected folders.

 

Jay, I am happy that there is at least a point of contact with Buffalo and that you are providing an update on the current progress that the development team are having.

 

Fingers crossed someone is able to prioritize this.

 

EDIT: I have a LS-XHL (LS-XHL014)?


fabyon

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #28 on: July 20, 2011, 04:44:53 pm »

I did write ' apparently it doesn't work with Time Machine but at least you can access your stuff if you backed up manually other folders or files? '... ;)

 


saulposel

  • Calf
  • *
  • Posts: 7
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #29 on: July 20, 2011, 04:46:03 pm »

yes you did. sorry i missed that, my bad.