Author Topic: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)  (Read 51681 times)

ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10

Here's the error message I get when attemting to logon to the drive via the Mac Finder. (Worked fine under os 10.6.6)

 

"The version of the server you are trying to connect to is not supported. Please contact your system administrator to resolve the problem."

 

 Any suggestion?


AngelsAbys

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 418
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #1 on: March 02, 2011, 01:15:35 pm »

The same question was asked a few days prior on the forums.  As of current time is OSX 10.7 is still in the beta stages there is no formal support for this OS yet.  As with all betas there are a series of bugs floating around the operating system that will cause limitations with connections and functionality with various devices.  The best source of information at this point will be from other users within the forums, either from Buffalo or from Apple forums.

 

 


VirtuaMcPolygon

  • Calf
  • *
  • Posts: 13
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #2 on: March 03, 2011, 06:54:40 pm »

just out of interest will it not connect via AFP or SMB or either.

 

 


ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #3 on: March 03, 2011, 07:00:40 pm »

I'm afraid I don't know what those are.  :manindifferent:


VirtuaMcPolygon

  • Calf
  • *
  • Posts: 13
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #4 on: March 08, 2011, 05:28:36 pm »

if you go to connect to server you enter either the ip address of the linkstation as 

 

afp:// xxx.xxx.xxx.xxx

 

or 

 

smb:// xxx.xxx.xxx.xxx

 

xxx is your ip address.

 

SMB sucks mind you from my experience with mac and linkstations. But it may work.

 

Oh and AFP has to be enabled in the linkstation.


ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #5 on: March 08, 2011, 05:36:11 pm »

Thanks for the info, but I just want to see the LinkTtation in the SHARED list  and click on it. Even if the other methods were successful, that's not a process I want to repeat several times a day.  :)


hurk

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #6 on: April 27, 2011, 07:38:54 am »

AFP no longer works in Lion because Apple has dropped support for for DHCAST128 authentication for security reasons. Manufacturers like Buffalo would have to support newer and more secure DHX2 standard to make their drives work again in 10.7

 

More info here http://trick77.com/2011/02/25/afp-broken-linux-based-nas-mac-os-x-lion-10-7/

 

I do hope that Buffalo will update their drives to support DHX2 authentication on AFP in time for Lion release.


ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #7 on: June 27, 2011, 05:28:42 pm »

Updated Buffalo driver this morning, but still no connection with Lion DP 4. 


ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #8 on: July 14, 2011, 01:15:51 pm »

Bump. With Lion about to drop any minute, I may have to abandon BT in favor of a networkable RAID that provider that better keeps up with OS development.


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #9 on: July 14, 2011, 01:18:19 pm »

I have escelated the issue to Buffalo so I'm sure that they are working on it.


ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #10 on: July 14, 2011, 01:31:06 pm »

Jotin wrote:

I have escelated the issue to Buffalo so I'm sure that they are working on it.


Excellent. Thanks!


Elih

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #11 on: July 16, 2011, 09:37:28 pm »
I tried connecting via FTP (I'm using Lion, with non-existent AFP or SMB). The Terastation mounts, but the Terastation (Pro I) is read only. I tried all sorts of things, including spending an hour with Tech Support (Buffalo) but no progress.

Any suggestions/ideas.

Thanks.

macplanet

  • Calf
  • *
  • Posts: 5
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #12 on: July 18, 2011, 06:41:58 am »

Jotin wrote:

I have escelated the issue to Buffalo so I'm sure that they are working on it.


Any news on this issue?

Support for their NAS, and especially for their Time Machine Backup, will be crucial for many Mac users when they upgrade to Lion!

 

Thanks,

Matthias


roboknight

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #13 on: July 18, 2011, 10:42:10 pm »

I get the same error.  So I figured I'd give this thread a bump.  Is there a resolution for this issue?


ronstephens

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Mac OS 10.7 (Lion) can't connect with LinkStation (LS-WX2.0TL/R1)
« Reply #14 on: July 18, 2011, 10:48:53 pm »

roboknight wrote:

I get the same error.  So I figured I'd give this thread a bump.  Is there a resolution for this issue?


Not yet. Lion hits the street tomorrow - except for Buffalo Tech customers.