Author Topic: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems  (Read 6813 times)

chankartat

  • Calf
  • *
  • Posts: 28
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #15 on: December 23, 2010, 11:17:40 pm »

 

Did you previously enabled Quality Of Service for torrent traffic to your PC at your router?

Probably qos limiting bandwidth to your linkstation.

 

Also, check settings under uTorrentWebUI->Preferences->BitTorrent.

I'm using these settings and find good speed:

1. enable dht

2. enable local peer discovery

3. protocol encryption->outgoing forced

4. untick allow incoming legacy connectoins

 


Evernote

  • Calf
  • *
  • Posts: 29
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #16 on: January 06, 2011, 12:53:18 pm »

@chankarat: I tried the below and I'm still having the same problem.

However Buffalo has finally answered:


Thank you for contacting the Buffalo Helpdesk regarding your unit.
I have addressed your issue with our specialist product and I came to a conclusion that its will nor perform the same speed as in your PC, as you may know Bittorrent always update their software with PCs to perform in a better condition, but for the LinkStation its a special software was designed for the NAS and capabale of doing certain things but not full as the PC version. So the speed you getting is fine and cannot be compared with the PC version.
If you are unhappy we can downgrade to Firmware 1.34
If you require any further support please let us know.
Regards,
Mahmoud
Buffalo Technology Helpdesk,


So, I'm gonna have to accept that my product is useless.

Thanks for the help all.

~Evernote


P.S: never EVER buying from Buffalo again!


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #17 on: January 06, 2011, 01:08:14 pm »

Evernote, what region are you from? What email address did you get that response from? 


drmemory

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1147
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #18 on: January 06, 2011, 01:12:45 pm »

These are USA forums, and we don't have a Mahmoud in the USA support team. Do you have a UK  or USA LS-WXL?


Evernote

  • Calf
  • *
  • Posts: 29
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #19 on: January 06, 2011, 02:28:38 pm »

Jotin, I'm from Europe. The Netherlands to be exact.

The e-mail address I received the response from is:

EMEAsupport@buffalo-technology.com


drmemory, it's neither it's a European (Dutch) Linkstation.


wmbates

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #20 on: January 06, 2011, 08:39:57 pm »

 

hey Evernote,

 

I was having similar problems.. basically my torrents were stuck at zero seeds and zero peers etc.  The problem turned out to be the tracker - a lot of trackers listed in torrent files are offline... for whatever reason Vuze on my PC was able to use find alternative trackers automatically and pick up the seeds that way, resulting in a fast transfer speed.  The uTorrent client doesn't seem to have that functionality.  What fixed it however was right clicking on the torrent in the webUI and adding an alternative tracker manually to the list.  For example, try adding this one:

 

http://tracker.prq.to/announce

 

When I add that to my list of trackers, the torrent starts finding seeds and can transfer the files at a relatively high speed.  For that example torrent you posted I was getting something like 1 MB/s.  fyi I have a german LS-CH1.5TL-V2 running firmware 1.37.

 

It sounds like you have more problems going on than just not finding seeds, but I can verify that for the moment at least my linkstation bittorrent client is pulling in data at ~ 1 MB/s and easily keeping up with the PC.

 

hope that helps


Evernote

  • Calf
  • *
  • Posts: 29
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #21 on: January 07, 2011, 03:07:59 am »

Hey wmbates,

Thank you for getting back to me on this.

However, I am using private trackers which do not have an alternative tracker and my PC's uTorrent Client is able to see all seeds and races towards 6mb/s and my linkstation will be stuck at 3kb/s and won't improve at all. Would you perhaps be able to give me a link to the torrent you've used to test this? (other than the one I posted)

I won't even bother downgrading the firmwarebecause the media server on the 1.34 didn't work.

I really hope someone can shine a light on this..

~Evernote


Evernote

  • Calf
  • *
  • Posts: 29
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #22 on: January 08, 2011, 08:26:07 pm »
Bump

Evernote

  • Calf
  • *
  • Posts: 29
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #23 on: January 12, 2011, 11:14:50 am »

Bump


Evernote

  • Calf
  • *
  • Posts: 29
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #24 on: January 15, 2011, 05:06:39 am »

Bump


Evernote

  • Calf
  • *
  • Posts: 29
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #25 on: April 06, 2011, 12:58:30 pm »

Bump


warbAU

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #26 on: May 19, 2011, 04:41:56 am »

same boat here mate, crappy speeds on LinkStation and great speeds on PC ... However I USED to get great speed out out the LinkStation .. same thing, private trackers. The should put on the box that the uTorrent client built in is actually useless.. .. very disapointed. would not reccommend to anyone for this application.. 


warbAU

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #27 on: May 19, 2011, 05:10:51 am »

ok, looks like you cant keep your old torrents seeding too long, the thing cant handle it... deleted all my seeds and now its coming down a treat.. sort of defeats the purpose tho?.. 


Piroman

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: LS-WXL : LinkStation™ Duo - BitTorrent Problems
« Reply #28 on: July 30, 2011, 12:45:31 pm »

I have had a similar problem only I had 0 seeds all the time...

 

I have found a stupid fault made by me!

 

When I have changed the IP address from automatic to fix, I have forgoten to type in the

Primary DNS Server:and Secondary DNS Server:, which you have to type in order for bitorrent client.
Hope this saves somebodies troubles...

?