Author Topic: BUFFALO HD-PE320U2  (Read 4843 times)

IPxKiller

  • Calf
  • *
  • Posts: 5
BUFFALO HD-PE320U2
« on: January 19, 2010, 03:53:19 pm »
   

Hi,

 

My problem is my computer is not recognizing the drive. I went to download the driver/software from this website but the hard drive isn't getting pick up. The drive was recently formatted, I back up the folders and files that came on the hard drive but now the hard drive isn't even being recognize for me to put those files back. My computer would randomly play the device plug in sound and device plug out sound. When I go to the Computer Management, it shows the hard drive as device unknown and I can't find the driver for the hard drive. But it randomly show and randomly disappear.


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #1 on: January 20, 2010, 03:25:35 am »

What options do you have when you right click on it in disk management?  Also is this a desktop or a laptop?


nikko

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #2 on: January 20, 2010, 11:14:04 pm »
   

hey man i got one of these 2 but my problem is worse than this.....well it juz  workin fine the other day but next mornin my pc juz cant see it.

It didn't  even giv sound or showed in the device manager  man but the device's blue led is workin ....wat should i do ???

realli man i need help


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #3 on: January 21, 2010, 12:21:27 am »

Does it show up in disk mangagement?  They both stopped working on multiple computers?


nikko

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #4 on: January 24, 2010, 09:33:27 am »
   

no ..it does not show in Disk Mangement 2

 

i plug 2 multiple PC at home but the PCs c  nothing....T_T


nikko

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #5 on: January 24, 2010, 09:40:22 am »
   

am usin these

 

os=win 7 64 bit

cpu=core i7 920

mainboard=asus rampage 2 extreme

gpu=xfx gts 250

 

 


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #6 on: January 25, 2010, 11:30:56 pm »

If the unit is still under warranty then I would contact support for a replacement.  There isn't much troubleshooting to do if it is not showing up in disk management on multiple computers.


IPxKiller

  • Calf
  • *
  • Posts: 5
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #7 on: February 02, 2010, 02:06:18 pm »
   

It doesnt show up in disk management and its on my desktop but on my laptop the hard drive works. I was just wondering why it doesn't work on my desktop. Or is there just a driver for the hard drive like solely?

 

My computer is:

Asus Rampage II Extreme

i7

64bit Windows 7

8gig of patroit ram

2 2tb seagate hard drive

8800 Nvidia


IPxKiller

  • Calf
  • *
  • Posts: 5
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #8 on: February 02, 2010, 02:09:02 pm »
   

Oh sorry forgot to mention that my laptop is a

 

Windows 7 32bit Ultimate

sony vaio

8gb of ram

Intel core 2 duo 2.5gz

ATI HD4650


tanjl

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 256
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #9 on: February 02, 2010, 07:14:33 pm »
   

Hey just checking,

 

u using the original USB cable that came with the HD-PEU2 or generic USB cable that is compatible to it?

 

Mayb u could try connecting to another (PC w/ XP) just to make sure before you send it back for warranty exchange.


IPxKiller

  • Calf
  • *
  • Posts: 5
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #10 on: February 03, 2010, 12:16:15 am »
   

I'm using the cable that came with the hard drive, I also tried another cable which works on other computer except on my x64 bit ultimate windows 7. I tried it on my sister computer which is running windows XP SP3 and it work. I'm just wondering if the hard drive is not x64bit compatible? Like the blue light doesnt show up on my computer, but when its plug into another computer everything is fine. Just not on my desktop which is the windows 7 ultimate x64 bit. Seem like the other guy/girl who reply on this thread is having the same problem and we almost have the exact same specs.


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #11 on: February 03, 2010, 06:49:52 am »

Also on the desktop make sure that you have the HDD plugged into the back USB ports.


IPxKiller

  • Calf
  • *
  • Posts: 5
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #12 on: February 04, 2010, 08:00:58 am »
   

It is plugged into the back USB port, i tried all the slots and i also tried the front one too.


sleek64

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #13 on: June 18, 2010, 11:56:48 pm »

hi i have had the same problem with mine the only fix i could get was to reboot with usb drive plugged in and than works just fine

 


en4ev1

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: BUFFALO HD-PE320U2
« Reply #14 on: October 12, 2012, 12:26:30 pm »

I have the same problem !!!!!! what is the solution? in my case its a Pc not a labtop with xp IOS????? any help?  note: it works i other pc's or  labtop's