Author Topic: Mac Navigator can not find LS-CHL500 storage  (Read 1560 times)

aahmed01

  • Calf
  • *
  • Posts: 2
Mac Navigator can not find LS-CHL500 storage
« on: January 05, 2010, 09:04:29 pm »
   

I have firmware version 1.07. I ma running mac OS 10.4, Tiger. I have Mac Navigator 2.22. I can connect to the drive using it's ip address in 'Finder". However, I can never scan and find the drive from NAS Navigator.

 

Any help would be much appreciated.

 

Thanks.


Kameran

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 505
Re: Mac Navigator can not find LS-CHL500 storage
« Reply #1 on: January 06, 2010, 11:07:34 am »

Try to mount it manually.  Get the ip address of the buffalo, then go to go and then to connect to server.

 

Try:

 

afp:// ip of buffalo

 

or

 

 smb:// ip of buffalo

 

ex //10.0.0.5 or //192.168.1.4

 

Then try to mount the shared folder by selecting it.  Login as guest.  Then you should have access.

 

 


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: Mac Navigator can not find LS-CHL500 storage
« Reply #2 on: January 08, 2010, 06:48:53 am »

Are you hardwired or wireless to the router?  Do you have any special firewalls/protective software?  If so unplug/disable them.


aahmed01

  • Calf
  • *
  • Posts: 2
Re: Mac Navigator can not find LS-CHL500 storage
« Reply #3 on: January 12, 2010, 12:11:37 am »
   

 I can access the drive shares by connecting through smb shares.  However, I can not see the drive through navigator 2.22.


JoshC

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1110
Re: Mac Navigator can not find LS-CHL500 storage
« Reply #4 on: January 12, 2010, 12:21:10 am »

How did you get the IP address of the unit?  If you can mount the shares and see the data then it is just some kinda of software error with Nas Navi.  You do not have to have Nas Navi on your Pc to utilize the unit.