Author Topic: Need help on link station HD-HG250LAN  (Read 2592 times)

vnagaraj

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Need help on link station HD-HG250LAN
« on: October 17, 2009, 01:36:50 pm »
   

I got this old model HW in garage sale, dont hae the software, Im trying all possibility but no luck to use this. I downloaded the software , but the softwrae tells linkstation is not connected. I have connected to my laptop and the lights indicate the connection is on. I could not download firware , any help on this is appreciated.

 

Thanks,

Vasuki

 


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #1 on: October 17, 2009, 02:18:38 pm »

Disable all of the firewalls on the computer and run the NASNAVI again.  If the unit is booting it will show up unless there is software on the computer preventing it from doing so.


dgkelp

  • Tatanka
  • **
  • Posts: 65
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #2 on: October 17, 2009, 02:19:52 pm »
   

Download nas navi from our website and see if that will find it.


vnagaraj

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #3 on: October 17, 2009, 05:10:33 pm »
   

Disabled windows firewall

Stopped kaspersky antivirus utility

Installed HD-HGLAN FWUpdate.exe, got message no linkstation connected

 

No luck..


vnagaraj

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #4 on: October 17, 2009, 05:11:33 pm »
   

Nas navi did not find the device, I tried that too, not sure which version I need to use as I could not find one available in archive downloads for this tool


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #5 on: October 17, 2009, 05:16:04 pm »

Well then you must have a bad ethernet cable and/or bad NIC


vnagaraj

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #6 on: October 18, 2009, 01:34:38 am »
   

I was able make some progress. I connected to my wireless router and things are working just fine, could be the issue with network card. Not sure what else could be wrong.


glazerman

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #7 on: October 22, 2011, 01:38:43 pm »

I have an HD0HG250LAN that I've been using for quite a while to store photos and data. I just upgraded to Mac OS 10.7 (Lion), and I can't recognize the Linkstation. CAn someone help?????

 

Thanks in advance

Larry Glazerman


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #8 on: October 22, 2011, 03:46:11 pm »

Try using SMB:// and then the  IP address in the connect to server window.


glazerman

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #9 on: October 23, 2011, 11:50:54 am »

Still says "The version of the server you are trying to connect to is not supported. Please contact your system administrator to resolve the problem."


Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #10 on: October 24, 2011, 08:46:56 am »

It was worth a try, but 10.7 is too new for your product and your unit will not work with it since Apple changed the way that NAS devices connect to their products.


glazerman

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #11 on: October 24, 2011, 09:38:38 am »

So am I out of luck with the data on this drive? Will Buffalo be updating firmware to allow me to access it?


davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5947
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #12 on: October 24, 2011, 09:42:25 am »

Probably not (and understandiby so) your unit was discontinued more than 5 yearrs ago.

PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

Jotin

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 4201
Re: Need help on link station HD-HG250LAN
« Reply #13 on: October 24, 2011, 09:48:45 am »

You could use a PC to access the data and back it up.