Author Topic: LS520 showing as 100% full  (Read 200 times)

mc_clean_david

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
LS520 showing as 100% full
« on: January 31, 2019, 03:49:49 am »
I have a LS520 with 2 x 4TB drives in Raid 0 configuration.  I have been backing up 4 x PC's to this drive for a few weeks.  Now the NAS is showing 100% full and the backups are failing.
I have tried deleting some backups and emptied the trash folder but drive still shows 100% storage used.

Surely the backup software should delete old backups after x days when writing on new backups?  I need this fixed ASAP as I now have no backups running for any of my PC's

pemills

  • Calf
  • *
  • Posts: 2
Re: LS520 showing as 100% full
« Reply #1 on: February 05, 2019, 02:00:32 pm »
Hi, I am having the same problem with a TeraStation HD-HTGL/R5 I purchased another NAS and moved several hundred gigs of data as the drive (raid 5) was showing signs of becoming full but despite this the TeraStation is now 100% full, all the trash boxes have been cleared just to be sure, did you ever get a resolution to your problem? from what I have read this seems to be a recurring issue with some of the Buffalo drives

oxygen8

  • The Oxy-genuine article
  • El Toro
  • ****
  • Posts: 332
  • Giving you some breathing space.
Re: LS520 showing as 100% full
« Reply #2 on: February 05, 2019, 03:15:00 pm »
find the folder with the files with ssh (putty)

start with
Code: [Select]
dfhttps://de.wikipedia.org/wiki/Df_(Unix)

then try
Code: [Select]
du . | sort -n