Author Topic: LS410D Solid Amber on Power LED  (Read 689 times)

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
LS410D Solid Amber on Power LED
« on: August 20, 2018, 11:09:57 am »
Hello.  Am having trouble with LS410D NAS.  Can someone please tell me what a solid amber LED means?  Thanks.

davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5943
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #1 on: August 20, 2018, 11:12:53 am »
It just means a new firmware is available for it. You can update it via the Management tab of the admin page.
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #2 on: August 20, 2018, 11:17:18 am »
Thanks.  I just tried the update and got 'Failed to perform their job".  Update failed.

davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5943
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #3 on: August 20, 2018, 11:24:33 am »
Are you having any other issues with the NAS apart from updating the firmware? What version is currently installed?
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #4 on: August 20, 2018, 11:38:20 am »
Yes.  Got email error messages last night: 'DISK Error Notification/HDD error occurred/Disk(s) the error occurred:"Disk1"/Disk cannot be mounted.'
Have been getting network disconnects, but could usually recover by rebooting the NAS.  Now when I reboot, Power LED flashes white for long time, then get solid amber.  When I tried to do FW upgrade, got 'Failed to perform their job' error.  When I tried to check disk using IP/Advanced/Drives/Drives/Check Disk, got the same error message.  Is the NAS toast?
Thanks.

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #5 on: August 20, 2018, 11:41:24 am »
Forgot to mention. FW is 1.34.  Also, after initialization/reboot, solid amber on Power LED and no light on Function LED.

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #6 on: August 20, 2018, 11:47:48 am »
More info.  I just ran another 'Check Disk' and it completed successfully.  But I still cannot connect to network.

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #7 on: August 20, 2018, 12:54:17 pm »
After reboot, have a solid white Power LED, no Function LED, but still cannot map the drive (Windows cannot access //LS410...).  I can PING the NAS.

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #8 on: August 20, 2018, 01:21:30 pm »
Navigator now says device is in Emergency Mode and to either upgrade FW or call TS.  I cannot connect to IP through browser, so how do I upgrade FW?.

davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5943
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #9 on: August 20, 2018, 01:40:52 pm »
Is the data needed? Do you have a backup? Looks like the internal disk has failed.
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

sumdumgai

  • Calf
  • *
  • Posts: 11
Re: LS410D Solid Amber on Power LED
« Reply #10 on: August 20, 2018, 02:33:14 pm »
I've got backup up until last week.  I'm doing a FW upgrade to 1.84, but I'm not sure it'll complete okay.  The reboot is taking forever.