Author Topic: TS3000R Strange behavior after power failure  (Read 122 times)

drfred

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
TS3000R Strange behavior after power failure
« on: June 15, 2018, 12:38:54 am »
I have a TeraStation 3000 rackmount 12 TB unit. I have been using it without problems for some time. I have had power outages and it has always done fine - it runs off a Liebert GXT4-1500RT120 - UPS - 1350 Watt

So since the system was running fine, I did something stupid, trying to improve it... I connected a USB cable between the TeraStation and the UPS

We had a power outage. Now the TeraStation is acting funny:

it boots up OK and seems to be running normally, but after a few minutes the display goes red and it displays the E10 UPS Running Off Battery error.  The UPS was running off battery at one time, but it is no longer. I would like to clear out this error message, but when I go to the management page -> UPS Sync it says: cannot confirm the status of synchronization. I can play with the settings, then the unit resets and seems happy for a few minutes before again going red.

I now see that the Liebert UPS connections are for a proprietary communication system for use with some software called Liebert Multilink that runs on a server. I have a file server running Plex which is using the Terastation. If I connect the UPS signalling to the server and install Liebert's Multilink, I can get that signal going, but is there a way to get the power fail signal to the Teralink?

Any ideas?


Thanks!
« Last Edit: June 15, 2018, 01:12:38 am by drfred »

oxygen8

  • Buffalo
  • ***
  • Posts: 215
  • Giving you some breathing space.
Re: TS3000R Strange behavior after power failure
« Reply #1 on: June 15, 2018, 01:47:21 am »
maybe your ups is not compatible with buffalo

recommendet devices for linkstation
http://cdn.cloudfiles.mosso.com/c85091/supportedUPS_LS.pdf

ask buffalo for a device for terastations
« Last Edit: June 15, 2018, 12:17:39 pm by oxygen8 »

Texturtle

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 662
  • RAID is NOT a substitute for a good backup
Re: TS3000R Strange behavior after power failure
« Reply #2 on: June 15, 2018, 09:01:20 am »
You might also try turning off UPS sync and then re-sync them.