Author Topic: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled  (Read 4672 times)

Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« on: June 27, 2009, 06:28:32 am »
   

Hi, I can open the drive, putting in and getting out files.

 

However, when I try to install the driver, it said "DriveStation not detected. Check the data cable and power connection, and try running setup again."

 

I am sure that the cable and power connection have no problem.

 

Also, I can't enable the TurboUSB. When I do so, it said that " TurboUSB function cannot be enabled"

 

Can anybody help me? please~ /_\

 

P.S. My HD-CEU2 is not a new one.

Message Edited by Lemontea on 06-27-2009 06:57 AM

kevin

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 430
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #1 on: June 29, 2009, 08:14:02 am »

So, you can access the drive fine when trying to get data, just the utilities cannot find it?

 

Try downloading the utilities from the downloads section of this site here, and uninstall your current versions first. 

 

What operating system is on your computer?

 

 


davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5958
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #2 on: June 30, 2009, 02:40:10 am »
   Which version of Windows are you using? Is it a 32 or 64bit version, as far as im aware the Turbo USB driver will not work on a 64bit OS, only 32bit so you might want to verify this.
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #3 on: July 01, 2009, 10:43:05 pm »
   

Yes, I can access the drive but the utilities cannout recognize the drive.

 

I cannot download the utilities from your website. It said that my serial no. is invaild. Is this because I bought the drive in Hong Kong?

 

As I see on the box of the harddisk, the product name is HD-CE1.0TU2-AP

 

I can only find HD-CE1.0TU2 on the website...Orz

 

p.s. I am using Windows XP Home Edition SP3

Message Edited by Lemontea on 07-01-2009 10:49 PM

Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #4 on: July 01, 2009, 10:45:11 pm »
   

32 or 64bit...I am not sure, I only know that I am using Windows XP Home Edition SP3

 

 

Actually, I can use the turboUSB function at first. But I cannot use it anymore after I re-install my windows...


kevin

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 430
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #5 on: July 01, 2009, 11:35:43 pm »

I cannot download the utilities from your website. It said that my serial no. is invaild. Is this because I bought the drive in Hong Kong?

Yes, you need to download Utilities/Firmware from the website of the region the product was purchased. This site only accepts serial numbers from products of North America. Can you read Chinese? Try installing from there site! If you can't PM me!

 

As for your OS, if you dont know, it is probably 32 bit... Double check by going to Start> Right click My Computer> select Properties.

 

Message Edited by kevin on 07-01-2009 11:37 PM

Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #6 on: July 02, 2009, 02:04:36 am »
   

I am currently trying the one downloaded from the Chinese Buffalo website. It does not work.

 

And I have checked "My computer> properties", there is no information about 32bit or 64bit....Orz


kevin

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 430
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #7 on: July 02, 2009, 02:20:00 am »

hmm... What software exactly are you trying to use? Is it a single piece of software your trying to install, or just running the Auto Run Installation from the CD?

 

**Note- Just to inform you (just incase you didnt know), There is no software needed to run the drive, it will function normally!

 

 


Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #8 on: July 02, 2009, 03:22:01 am »
   

I think I am using the utilities provided by the Chinese Buffalo website.

 

I open the file "DriveNavi.exe" and then I can choose to install the "turboUSB"

 

However, the turboUSB cannot be enabled.

 

 

 

P.S. I can enable the turboUSB before I re-install the windowsXP...

Message Edited by Lemontea on 07-02-2009 03:24 AM
Message Edited by Lemontea on 07-02-2009 03:24 AM

kevin

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 430
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #9 on: July 02, 2009, 04:06:08 am »

What is the error message that you get?

Have you tried installing it on another system?


Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #10 on: July 02, 2009, 05:48:49 am »
   

When I try to install the driver, it said "DriveStation not detected. Check the data cable and power connection, and try running setup again.

 

After I install the TurboUSB, when I try to enable it, it said " TurboUSB function cannot be enabled.

 

I have not tried them on other computer yet. But I can use the function before I re-install my windows. Now I can't.

Message Edited by Lemontea on 07-02-2009 05:49 AM

kevin

  • El Toro
  • ****
  • Posts: 430
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #11 on: July 02, 2009, 06:04:32 am »

Make sure Windows is all up to date, try updating your BIOS/Chipset. The fact that you can access the drive fine and it does function as a USB drive... And especially along with this...


Lemontea wrote:

But I can use the function before I re-install my windows. Now I can't.


leads me to believe that it is a software issue with Windows.


Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #12 on: July 02, 2009, 11:22:03 am »
   How can I update my BIOS/Chipset? Please teach me about this m(_ _)m  > <

PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #13 on: July 02, 2009, 05:27:57 pm »
You would have to go to your motherboard/computer manufacturers website.  Some computer manufacturers will allow you to just type in your model number to find updates.  Others don't allow you to do this and you will need to find out your motherboard manufacturer and model and go to their website.

Lemontea

  • Calf
  • *
  • Posts: 8
Re: Drive station HD-CEU2 1TB - turboUSB cannot be enabled
« Reply #14 on: July 03, 2009, 08:48:28 am »
   I have updated my BIOS and windows. But it still doesn't work.....Orz....