Author Topic: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade  (Read 434 times)

DOHR

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Greetings in this forum.
Im not able to found my TS-RIX4.0TL/R5EU with the Nas NAvigator Version 2,82.

Other Problem is = Cant upgrade the firmware. Current FW is 1.41. But the updater cant find the device either.
I tried all options= Firewall Offline, directly connected, with a switch, several OS Versions. Im getting mad.
If there is a solution, I would be happy.
<a href="http://www.directupload.net/file/d/4500/ajcod4pk_jpg.htm" target="_blank"><img src="http://fs5.directupload.net/images/161006/temp/ajcod4pk.jpg" border="1" title="yaaaaay"></a>
Cheers

davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5520
Re: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade
« Reply #1 on: October 07, 2016, 08:05:21 am »
This is an iscsi only unit and cannot be found by the NAS Navigator
PM me for TFTP / Boot Images / LSRecovery.exe file.

DOHR

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade
« Reply #2 on: October 07, 2016, 09:00:52 am »
Accept that fact.

Now I was able to Upgrade the Firmware to 1.66.
Now the Device telling me on his little display= No init FIle on HDD5. And is not reachable over the NEtwork.

I made the FW Upgrade succesfull, so I believe, than the device brought a red display and it was writte "emergency mode" I started it up, again and then comes No init file on HDD5

Any Ideas?



DOHR

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade
« Reply #3 on: October 09, 2016, 12:33:27 pm »
I figured it out.
I found, that EM Mode is a old classic in the buffalo world.
After several trial and errors, I make a workaround.
I formatted all the hdds in EXT3. (takes a damn while)
I started the updater in debug mode

Quote
[Application]
Title = BUFFALO TS-IX Series Updater Ver.1.66
WaitReboot = 1200
WaitFormat = 1200
WaitDiscover = 300
WaitFileSend = 1200
[Target]
ProductID = 0x0000200E
ProductID2 = 0x0000200F
Name = TeraStation

[Flags]
VersionCheck = 0
NoFormatting = 0
iSCSI = 1

[SpecialFlags]
Debug=1
.
checked on the right side to ignore the version, rebuild the partition, forcing the update:
It Takes a while, then comes an error: cant find the partition and aborting the flash/update=
Restart the machine, holding the function button for five seconds, while NAND Flash initialize, and then, leave the machine alone.
It takes a looong time with no informations on the display. But be patient.
Coming to an happy end.
Case closed.