Author Topic: HS500U2 unknown device in XP  (Read 4529 times)

toptiger

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
HS500U2 unknown device in XP
« on: October 27, 2008, 09:39:02 pm »
   win xp, sp 2 sees the usb hs500u2 as an unknown device. what do i need to do to get the pc to recognize the drive? it does not show up in drives.

admsupport

  • Calf
  • *
  • Posts: 15
Re: HS500U2 unknown device in XP
« Reply #1 on: October 27, 2008, 11:39:24 pm »
   

Hi,

 

It sometimes (often) happens. What's your HD configuration (Fat32, NTSF, Secure Lock Ware enabled?) what's your OS? What's the message in the OS disk managment window (Raw partition or formated but empty partition?)

 

It could be of different nature, form a local usb controller glitch or a driver glitch, to a corrupted disk header?

 

Try to turn off the HD (the back switch), then turn off the PC, swap the usb socket (on the hub or your PC). Turn on the PC, then Turn on the HD.

 

Get back here if you did it already and it did not help.

 

 


toptiger

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: HS500U2 unknown device in XP
« Reply #2 on: October 28, 2008, 08:35:22 am »
   

thanks for the reply. i changed usb ports on the pc and now the drive is seen in drive manager as "unallocated" but still does not show up under my computer. i am running xp pro sp2.

 

how do i format to ntfs and do i create a partition with partition magic?


toptiger

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: HS500U2 unknown device in XP
« Reply #3 on: October 28, 2008, 01:13:56 pm »
   moved to different usb port on pc. drive comes up in manager but not in my computer. still is not accessible. any ideas?