Author Topic: boot a TS5200 with 2 clean HDD?  (Read 4029 times)

tikelin

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« on: March 05, 2014, 12:05:34 pm »
Hello,
My two HDD are broken, same time (seems to be a logical error, on a raid 1, mirrored)
i bought two news HDD, but impossible to boot the terastation...

Impossible to find a 5200 iso (i only found a 5400 one on this forum)

Buffalo support... doesn't support a lot :-(

so... does anyone know how i can boot my terastation now?

Thanks a lot

davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5915
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #1 on: March 05, 2014, 01:27:58 pm »
Should be able to make a boot image from my 5200 if you want. Will take a day or two though.
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

tikelin

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #2 on: March 05, 2014, 10:17:28 pm »
 Great!:)
thank you verymuch!!!

davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5915
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #3 on: March 06, 2014, 05:43:26 am »
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

tikelin

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #4 on: March 08, 2014, 12:18:07 pm »
Thanks Davo, you're very nice.

Tikelin

BlaineT

  • Calf
  • *
  • Posts: 1
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #5 on: March 26, 2014, 09:12:12 am »
Hey,

I'm in a similar situation.  Does anyone have this file accessible?

It would be much appreciated.

DaverJ

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #6 on: April 02, 2014, 10:29:35 pm »
I also am in need of a boot image for a 5200.  A TS5200D0602 to be more precise.

Any help would be much appreciated.

Eastmarch

  • 1500 Lb Water Buffalo
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 285
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #7 on: April 03, 2014, 02:39:00 pm »
As Davo had mentioned, you can make one from a bootable TS5x00.

Pic attached.

[attachment deleted by admin]
**A single copy of data, even on a RAID array, is NOT a backup! Hard drive failure is not a question of IF, but WHEN! Don't take my word for it, take Google's!**

DaverJ

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #8 on: April 03, 2014, 02:43:03 pm »
Understood, unfortunatly, I do not have a working unit to do this with, as my drive1 has died.  I did find a iso for a 5400 online, but I am assuming I need a model specific one?

Eastmarch

  • 1500 Lb Water Buffalo
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 285
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #9 on: April 03, 2014, 02:45:08 pm »
No. an initialization USB drive will reimage any TS5x000. For those of you with data you are worried about, don't do this without a backup. (See my signature)
**A single copy of data, even on a RAID array, is NOT a backup! Hard drive failure is not a question of IF, but WHEN! Don't take my word for it, take Google's!**

davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5915
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #10 on: April 03, 2014, 03:42:43 pm »
I can get the image from mine again if you want, might take a day or two though, bit busy at the moment.
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

DaverJ

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #11 on: April 03, 2014, 03:59:13 pm »
Let me try the 5400 iso I have and I will let you know Davo, thank you very much for the offer!

And ty Eastmarch.

Stevie768

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #12 on: February 06, 2016, 05:55:05 am »
Hello, i am just in the same situation. Might anyone pls help. need that iso-image
thx,
Stevie

Texturtle

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 691
  • RAID is NOT a substitute for a good backup
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #13 on: February 08, 2016, 09:12:14 am »
You can download an image from the Buffalo website. Check the downloads page for your model under utilities.

joshua64.dll

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: boot a TS5200 with 2 clean HDD?
« Reply #14 on: June 10, 2018, 01:09:17 pm »
The update file from the website didn’t work for me. It says “update failed” all the time. Can you reup the image?