Author Topic: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives  (Read 14355 times)

wafer

  • Calf
  • *
  • Posts: 22
Re: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives
« Reply #15 on: February 11, 2015, 03:10:02 am »
From this thread, it looks like luger has success with Thermaltake ST0020U enclosure (non-Baffalo) USB drive. Anyone else?

wafer

tammy

  • Calf
  • *
  • Posts: 4
Re: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives
« Reply #16 on: March 14, 2015, 09:55:40 pm »
Buffalo have to fix this problem as soon as because I can't connect

wafer

  • Calf
  • *
  • Posts: 22
Re: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives
« Reply #17 on: June 30, 2015, 10:18:45 pm »
All,

I first encountered the problem in August 2013 with firmware version 1.11.

Has Buffalo been listening? I don't know, but I just see latest firmware 1.81 has been released 2 days ago (29 June 2015). Here is what is written in the [Version History]...

[Version History]
Version 1.81
Added and Modified Features
- Improved recognition accuracy when connecting USB drives.
Bug Fixes
- Modified to deal with Samba programming vulnerabilities (CVE-2014-0178 and
CVE-2015-0240)
- Fixed a bug where a backup job could not be added if the backup target folder
contains full-width spaces in its name.
- Fixed a bug where a shared folder, user, or group could not be created if its
name contains specific symbols.
- Fixed a bug where an invalid default gateway is configured when changing the
IP address on NAS Navigator2.

Does Buffalo finally fix the USB drive recognition problem...!? I don't know yet. Let me download the firmware & try it out. Stay tuned!

Texturtle

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 845
  • RAID is NOT a substitute for a good backup
Re: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives
« Reply #18 on: July 01, 2015, 10:26:03 am »
I can say that it worked with the two non-Buffalo USB drives (both USB 2.0) we have in our lab.

Eastmarch

  • 1500 Lb Water Buffalo
  • Administrator
  • *****
  • Posts: 328
Re: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives
« Reply #19 on: July 01, 2015, 04:16:11 pm »

Has Buffalo been listening? I don't know, but...


If only you knew.
**A single copy of data, even on a RAID array, is NOT a backup! Hard drive failure is not a question of IF, but WHEN! Don't take my word for it, take Google's!**

wafer

  • Calf
  • *
  • Posts: 22
Re: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives
« Reply #20 on: July 01, 2015, 08:47:37 pm »
All,

Buffalo is slow, but at least they are listening!

My USB drive struggle has been fixed. Thank you!

wafer

wafer

  • Calf
  • *
  • Posts: 22
Re: LinkStation 421e does not recognise USB3.0 Drives
« Reply #21 on: July 09, 2015, 02:21:27 am »
I was happy too early! V1.81 does improve usb drive recognition. However, the bug on system freeze after 1 or 2 days is still around since v1.80.

For now, I've rolled back to V1.34. The system has been running for 3 days without hang.

Buffalo forks, please take this feedback & quickly release a new firmware to fix the bug.

wafer