Author Topic: HS-DH320GL won't recognize disk  (Read 3116 times)

Dre

  • Calf
  • *
  • Posts: 6
HS-DH320GL won't recognize disk
« on: August 23, 2009, 06:56:02 pm »
   

Hi all,

 

I read several articles and solutions 2 fix my drive but they don't work.

 

Whats the problem:

When i turn on my HS-DH320GL the error led blinks 6 times ( so it can't recognize the disk.. )

I fully resetted it by pressing the reset button for 20 seconds.

 

What did i do:

Well i did several things to (tryy) fixing the drive, first i carefully read the forum posts about installing en updating the firmware. 

I also opened the case , got the drive out and formatted in windows 2 ntfs.. then i put it back into the case.

After i re-assembled the LS, i connected an cross cable and gave the networkcontroller  the ip range mentioned on this forum ( 192.168.11.1 because the ip should be 192.168.11.150)

 

Then i started the nas navigator and it still can't find the LS, I used tftp, didn't work at all, and the forced updates can't find the disk 2.... so could one of you guys help me out? What do i need 2 do?

 

Do i need to format de disk into another format?(FAT32, XFS?)..

 

Thanks in advance!


Kameran

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 505
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #1 on: August 24, 2009, 10:25:10 am »

The device is made to be in xfs, not ntfs.  That will not work with our firmware.

 

GL


Dre

  • Calf
  • *
  • Posts: 6
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #2 on: August 24, 2009, 01:43:58 pm »
   

Thanks, i didn't know it for sure. Im first gonna format it 2 xfs type. Does anyone know with which program i can manage it within windows?

 

 


Dre

  • Calf
  • *
  • Posts: 6
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #3 on: August 24, 2009, 03:33:32 pm »
   

Ok , I formatted it with the Gparted LIVE CD , formatted the disk as a XFS disk.

But when I rebooted the LS ( after assembling it again with the hdd) it still gives me the 6 time-blinking red LED.... What is the next step ??


PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #4 on: August 24, 2009, 07:56:08 pm »
I would try the tftp solution to flash the firmware

Message Edited by PCPiranha on 08-24-2009 07:59 PM

Dre

  • Calf
  • *
  • Posts: 6
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #5 on: August 25, 2009, 06:07:35 pm »
   Ok , so first of all i have to put it in EM mode, im gonna try it and keep you posted :)

PCPiranha

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 2209
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #6 on: August 25, 2009, 06:12:26 pm »
You do not need to get it in EM mode before the TFTP.  If EM mode works then it is pointless to do the TFTP, just update the firmware.

Dre

  • Calf
  • *
  • Posts: 6
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #7 on: August 25, 2009, 06:17:38 pm »
   OK i'll try tftp first thanks for the pointer!

Dre

  • Calf
  • *
  • Posts: 6
Re: HS-DH320GL won't recognize disk
« Reply #8 on: August 28, 2009, 05:59:58 pm »
   

Dre wrote:
OK i'll try tftp first thanks for the pointer!

SOLVED :-D I tried the debug mode where i activated the format option! It now works and can be found my the NAS NAvigator!

But is it normal that the disk is getting very warm ? :-P 

 

Thanks for the pointers!

 

Message Edited by Dre on 08-29-2009 01:58 AM