Author Topic: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot  (Read 4852 times)

Driftpeasant

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« on: November 11, 2008, 01:59:45 pm »
   I have a TS-RI2.0TGL/R5 connected to a Windows 2003 Domain Controller using the iSCSI connector.  Whenever we reboot the machine, the TeraStation doesn't reconnect totally, and all the shares are lost.  The data is still there, but the folder sharing settings are all gone.  Is this a known issue and/or is there any fix for it?

Paul

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1223
Re: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« Reply #1 on: November 12, 2008, 06:13:40 pm »
what is the model and firmware of the TS?

Driftpeasant

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« Reply #2 on: November 13, 2008, 02:37:18 pm »
   It's a TS-RI2.0TGL/R5 with the 1.01 firmware.

Paul

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1223
Re: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« Reply #3 on: November 14, 2008, 09:47:39 am »
I would flash the firmware then in the software make sure you check the box log on to windows automatically

Driftpeasant

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« Reply #4 on: November 14, 2008, 02:55:02 pm »
   Will flashing the firmware destroy the array or the data on the array?

Paul

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1223
Re: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« Reply #5 on: November 17, 2008, 10:34:20 am »
Firmware upgrades do not cause data loss, it is however always recommended to have a back up. 

lpprikej

  • Calf
  • *
  • Posts: 2
Re: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« Reply #6 on: December 04, 2008, 02:45:52 pm »
   

Are your drives setup as Dynamic?  I am having the same problem, and i know that M$'s iSCSI initiator has a known problem reconnecting a Dynamic disk at reboot/startup.

I will be trying this tomorrow if you also want to try it.

http://www.alacritech.com/Support/Documents/ISCSIWorkArounds.aspx


lpprikej

  • Calf
  • *
  • Posts: 2
Re: TeraStation 2 doesn't reconnect on reboot
« Reply #7 on: December 09, 2008, 09:41:56 am »
   

Fixed the issue:


http://kb.open-e.com/files/6/



use this, it puts a script in the reg and properly starts and reactivates and re-mounts your drive letter.

iSCSI works fine with DYNAMIC disks now!

 

However, i dont know about the share permissions since i am not using any.

Message Edited by lpprikej on 12-09-2008 10:43 AM