Author Topic: Unable to assign Domain groups to shared folder R/W  (Read 4428 times)

cdclark

  • Calf
  • *
  • Posts: 2
Unable to assign Domain groups to shared folder R/W
« on: October 23, 2008, 03:30:22 pm »
   

I picked up a Linkstation Pro Duo. My intent is to use the device to house older data so I can free up space on our live server... until I can order a true SAN.

 

From the device management page:

 

LinkStation Description
Buffalo LinkStation

Model Name

LS-WTGL/R1-V3

Firmware Version

3.07
I successfully joined the device to a Windows 2000 AD domain and I can see that it knows about Domain users and groups.
The problem is that when I set up a share I'd like to give Domain Admins (group) R/W access to the share, and Domain Users (or some other group) read-only access... I can add the groups to the Read only section of the permissions page, but when I try to add a Domain group to the Read/Write section, nothing happens! I highlight the group and click on the << button next to the R/W section and nothing happens. If I do the same on the Read Only section it works.
Suggestions?

mikep1975

  • Calf
  • *
  • Posts: 10
Re: Unable to assign Domain groups to shared folder R/W
« Reply #1 on: October 23, 2008, 03:35:03 pm »
   If it works the same as the LinkStation Pro, you first need to add them to the Read section, then hit the other << to move them from there over to the Read/Write section.

cdclark

  • Calf
  • *
  • Posts: 2
Re: Unable to assign Domain groups to shared folder R/W
« Reply #2 on: October 23, 2008, 03:40:38 pm »
   

It would appear that you are correct! I was able to do as you suggested. Now I need to dig up another account to test with, I'm in so many groups, some of which are on the R/O list.

 

Thanks!