Author Topic: performance of WZR2G300N very poor via wireless and router  (Read 4767 times)

tehaque

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
performance of WZR2G300N very poor via wireless and router
« on: October 14, 2008, 07:28:51 pm »
   

Tried everything including increasing multicast rate, internet connection and also using only mac base security. Does not work. Diagnostic report as follows

 

Model

WZR2-G300N (WZR2-G300N-2) Ver.1.52 (R1.22/B1.12)

AirStation Name KTBD Operational Mode Router Mode ON Internet Method of Acquiring
IP Address  
Wired Link Disconnected LAN IP Address 192.168.11.1 Subnet Mask 255.255.255.0 DHCP Server Enabled MAC Address   Wireless(802.11g) Wireless Status MAC Access Control SSID   Authentication Open Encryption Open Broadcast SSID Enable Privacy Separator Enable Wireless Channel 2 (Auto) Channel Bonding 20 MHz MAC Address  

Paul

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1223
Re: performance of WZR2G300N very poor via wireless and router
« Reply #1 on: October 15, 2008, 10:43:12 am »

what firmware are you running on it?

channel?

 


tehaque

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: performance of WZR2G300N very poor via wireless and router
« Reply #2 on: October 15, 2008, 10:52:48 am »
   ver. 1.52 as its says above channel i think is 20

Paul

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1223
Re: performance of WZR2G300N very poor via wireless and router
« Reply #3 on: October 16, 2008, 11:24:41 am »
If you are in the US you should be using 1.26, also try different channels and check for other devices that could cause interference (cordless phones, wireless alarms, any 2.4g wireless devices)

tehaque

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: performance of WZR2G300N very poor via wireless and router
« Reply #4 on: October 16, 2008, 12:57:23 pm »
   

Paul

I bought it in the UK and am using it in the Uk. No same frequency device around. Any suggestions? Perhaps on the configuration end? NOte: it is slow both via wireless and when i use the router through a cable.


Paul

  • Big Bull
  • *****
  • Posts: 1223
Re: performance of WZR2G300N very poor via wireless and router
« Reply #5 on: October 16, 2008, 04:45:53 pm »
A configuration would not slow down the LAN.  I personally would default the router and force a firmware flash.