Author Topic: Array keeps breaking on linkstation duo  (Read 1636 times)

Csaunders1401

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Array keeps breaking on linkstation duo
« on: January 10, 2013, 03:49:58 pm »

Hi. 

 

My linkstation keeps having the array breaking.  It is not the same disk each time it changes between disk one and two. It started off happening once every other month and now it's once a week. I just rebuild the array and I'm fine until next time. 


davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5958
Re: Array keeps breaking on linkstation duo
« Reply #1 on: January 10, 2013, 04:15:30 pm »
Firmware?
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.

Csaunders1401

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: Array keeps breaking on linkstation duo
« Reply #2 on: January 11, 2013, 02:28:53 am »

I'm on Firmware 1.6. it has been happening over a few different firmware versions. I set up the email notification and I recieved a lot of emails before the NAS shutdown. Below is one of the emails i Recieved

 

DISK Error Notification

HDD error occurred
Disk(s) the error occurred:"Disk 2"


(sdb) WRITE sector:14010472 count:6
Disk writing error
Some data may not be recoverable.
Immediate change of disk is recommended.

 

And another email was

 

DISK Error Notification

HDD error occurred
Disk(s) the error occurred:"Disk 2"


(sdb) WRITE sector:14012760 count:7
Disk writing error
Some data may not be recoverable.
Immediate change of disk is recommended.


Csaunders1401

  • Calf
  • *
  • Posts: 3
Re: Array keeps breaking on linkstation duo
« Reply #3 on: January 13, 2013, 10:10:14 am »

Another disk failure this time disk 1.

 

 

DISK Error Notification

HDD error occurred
Disk(s) the error occurred:"Disk 1"


(sda) WRITE sector:1952446971 count:2
Disk writing error
Some data may not be recoverable.
Immediate change of disk is recommended.


[LinkStationInformation]
LinkStationName: LS-WXL229 (LS-WXL)
Time: 2013/01/14 00:49:24


davo

  • Really Big Bull
  • VIP
  • *
  • Posts: 5958
Re: Array keeps breaking on linkstation duo
« Reply #4 on: January 13, 2013, 10:15:24 am »
Could be an issue with the software raid itself, backup your data then completely delete and recreate the raid.
PM me for TFTP / Boot Images / Recovery files  LSRecovery.exe file.