Buffalo Forums

Products => Other Products, including computer memory => : DOHR October 06, 2016, 02:01:00 PM

: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade
: DOHR October 06, 2016, 02:01:00 PM
Greetings in this forum.
Im not able to found my TS-RIX4.0TL/R5EU with the Nas NAvigator Version 2,82.

Other Problem is = Cant upgrade the firmware. Current FW is 1.41. But the updater cant find the device either.
I tried all options= Firewall Offline, directly connected, with a switch, several OS Versions. Im getting mad.
If there is a solution, I would be happy.
<a href="http://www.directupload.net/file/d/4500/ajcod4pk_jpg.htm" target="_blank"><img src="http://fs5.directupload.net/images/161006/temp/ajcod4pk.jpg" border="1" title="yaaaaay"></a>
Cheers
: Re: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade
: davo October 07, 2016, 08:05:21 AM
This is an iscsi only unit and cannot be found by the NAS Navigator
: Re: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade
: DOHR October 07, 2016, 09:00:52 AM
Accept that fact.

Now I was able to Upgrade the Firmware to 1.66.
Now the Device telling me on his little display= No init FIle on HDD5. And is not reachable over the NEtwork.

I made the FW Upgrade succesfull, so I believe, than the device brought a red display and it was writte "emergency mode" I started it up, again and then comes No init file on HDD5

Any Ideas?


: Re: TS-RIX4.0TL/R5EU canīt be found in NAS Navi......Canīt FW upgrade
: DOHR October 09, 2016, 12:33:27 PM
I figured it out.
I found, that EM Mode is a old classic in the buffalo world.
After several trial and errors, I make a workaround.
I formatted all the hdds in EXT3. (takes a damn while)
I started the updater in debug mode

[Application]
Title = BUFFALO TS-IX Series Updater Ver.1.66
WaitReboot = 1200
WaitFormat = 1200
WaitDiscover = 300
WaitFileSend = 1200
[Target]
ProductID = 0x0000200E
ProductID2 = 0x0000200F
Name = TeraStation

[Flags]
VersionCheck = 0
NoFormatting = 0
iSCSI = 1

[SpecialFlags]
Debug=1
.
checked on the right side to ignore the version, rebuild the partition, forcing the update:
It Takes a while, then comes an error: cant find the partition and aborting the flash/update=
Restart the machine, holding the function button for five seconds, while NAND Flash initialize, and then, leave the machine alone.
It takes a looong time with no informations on the display. But be patient.
Coming to an happy end.
Case closed.